Ekşi Mayalı Ekmek

Ekşi Mayalı Ekmek

Sağlıklı ve Besleyici Alternatif Ekmekler

Asırlar öncesinden beri kullanılan bu teknik endüstriyel mayaların çıkışı ile unutulmaya başlanmışken günümüzde faydaları ve lezzet farklılıkları ile tekrar ön plana çıkmıştır. Temel besin kaynaklarımızdan olan ekmek üretiminde ekşi maya kullanılarak UNPA Pastanelerinde sizlere sağlıklı ve besleyici alternatifler sunuyor.

Un ve suyun içerisinde uygun koşullarda doğal olarak gelişen maya türleri ekmek üretiminde başka bir ürün ilavesi gerektirmeksizin ekmek yapımına imkan sağlanmaktadır.

Un ve su ile elde edilen ekşi mayanın belirli oranlarda un, su ve tuz ile ekmek hamurunun yoğurulmasının ardından şekillendirilmesi ve mayalanması için bekletilmesi ve ardından taş tabanlı fırınlarda pişmesi ile elde edilmektedir.

Ekşi maya aynı zamanda bir sağlık kaynağıdır.

Ekşi mayanın içinde fitaz, hamurundaki fitik asidi parçalar. Fitik asit normal koşullarda vücuda alınacak demir, çinko gibi yararlı metalleri tutar, bu yararlı metallerin vücuda alınmasını engeller. Fitaz tarafından parçalanan fitik asit, metalleri tutamaz, onların vücuda alınmasına mani olamaz. Bu sayede tahılların içerisinde bulunan faydalı metaller ekşi maya ile ekmekler sayesinde vücuda alınabilir.