Kazandibi ve Tavuk Göğsü

Kazandibi ve Tavuk Göğsü

Hiçbir Yerde Bulamayacağınız Kıvamı ve Lezzeti ile...

Süt, pirinç sübyesi, gerçek tavuk göğsü ve şeker ile ustalığın öne çıkardığı klasik Türk tatlılarından olan kazandibi ve tavuk göğsü, hiçbir yerde bulamayacağınız kıvamı ile UNPA Pastanelerinde...

Pirinçler su ile bekletilerek öğütme işlemi uygulandıktan sonra elde edilen ürüne pirinç sütü veya sübye denilmektedir. Sütlü tatlının kıvam alması için nişasta ve pirinç unu kullanmadan yalnızca pirinç sübyesi kullanılarak sütlü tatlılarımızın kıvamdaki ve lezzetindeki farklılığı oluşturuyoruz. İşlenmiş gıda kullanmadan sütlü tatlılarımızın kıvamına ulaşmış oluyoruz. 

Tavuk göğsü, tatlı yapımı için özel kesim işlemine tabii tutulan tavuklar kullanılmaktadır. Adını içeriğinde kullanılan gerçek tavuk göğsü ile hazırlanan tatlımız, ocaklarda kendi içindeki şekerin karamelize olmasıyla kazandibi haline gelmektedir.